Ο Γιάννης Παπαγιάννης στο Σπάρταθλον 2017

Το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης δόθηκε η εκκίνηση για το 35ο Σπάρταθλον. Στη γραμμή της εκκίνησης του ιστορικού αγώνα υπεραποστάσεων μήκους 246 χιλιομέτρων, βρέθηκαν 400 αθλητές και αθλήτριες, μεταξύ των οποίων ο φίλος μας Γιάννης Παπαγιάννης.

Ο Γιάννης είχε ήδη στο ενεργητικό του μία επιτυχημένη συμμετοχή και τερματισμό το 2014, σε χρόνο 34:49:04. Έτσι, 3 χρόνια μετά προσδοκούσε να αγκαλιάσει για άλλη μια φορά το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα, έχοντας επιτύχει ένα νέο ατομικό ρεκόρ.
Στο πλευρό του η οικογένειά του και η παρέα της GOsport.

Στις 7 το πρωί, οι 400 αθλητές και αθλήτριες ξεκίνησαν το δύσκολο ταξίδι προς τη Σπάρτη. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός, με δροσερό αεράκι και θερμοκρασία κατάλληλη για Σπάρταθλο.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ωρών ο Γιάννης μας χάρισε συγκινητικές στιγμές, που δεν περιγράφονται με λέξεις. Όσοι βρέθηκαν κοντά του, στηρίζοντας την προσπάθειά του, γνώρισαν την υπέρβαση που χρειάστηκε να κάνει πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, προκειμένου να φτάσει εντός του χρονικού ορίου στη Σπάρτη, και έχοντας ως μοναδική ανταμοιβή ένα στεφάνι ελιάς και λίγο νερό από τα χέρια μίας νεαρής Σπαρτιάτισσας.

Και ναι, το απόγευμα του Σαββάτου, έχοντας διανύσει την απόσταση Αθήνα-Σπάρτη σε 33:05:03, ο Γιάννης Παπαγιάννης τερμάτιζε το Σπάρταθλον 2017.

Όλοι εμείς στην GOsport θέλουμε να τον συγχαρούμε και να του ευχηθούμε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στους επόμενους αγώνες του.

* Στη φωτογραφία απεικονίζονται ο Σπαρταθλητής Γιάννης Παπαγιάννης, μαζί με τους αθλητές της GOsport που καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα βρέθηκαν στο πλευρό του.

2017-10-04T08:00:28+00:00